Stiri 6045097230_9e2d7376e9

Published on March 21st, 2012 | by admin

Volkswagen a pierdut procesul cu Suzuki pentru marca GTi

Producatorul german Volkswagen a pierdut procesul de la Curtea Europeana de Justitie impotriva producatorului japonez Suzuki care avea ca obiect utilizarea de catre Suzuki a marcii GTi. Suzuki poate continua sa produca Suzuki GTi.

In 2003, oficiul de marci inregistrate al UE a acceptat inregistrate producatorului japonez pentru SWIFT GTi, in ciuda contestarilor venite dinspre VW cu privire la faptul ca detine GTI, aceasta marca fiind asociata cu Golf GTI, informeaza Deutsche Welle.

Insa Curtea Europeana de Justitie a decis ca nu exista niciun risc in confuzia dintre VW si Suzuki, GTi fiind folosit in mod normal pentru a identifica o masina sport.

Riscurile cu privire la confuziile vizuale, fonetice sau conceptuale care ar putea determina pierderi de partea VW au fost evaluate ca fiind foarte reduse de catre autoritatile europene, motiv pentru care compania japoneza isi poate pastra marca.

Ca argument in plus s-a adus si faptul ca aceste initiale au fost folosite de catre multi alti producatori europeni, printre care Rover, Nissan, Mistsubishi, Peugeot si Toyota. Motivul actualului proces a fost faptul ca cele doua companii au o alianta strategica, urmare a faptului ca VW a cumparat 20 procente din producatorul japonez.

Sursa : Ziare.com


About the AuthorBack to Top ↑